Във вторник ще е предимно слънчево, привечер над Западна България облачността, средна

...
Във вторник ще е предимно слънчево, привечер над Западна България облачността, средна
Коментари Харесай

Още тази седмица със силен вятър, дъжд и гръмотевици нахлува студ

Във вторник ще е най-вече слънчево, по здрач над Западна България облачността, междинна и висока, ще стартира да се усилва. Вятърът ще се ориентира от югоизток, в източната половина от страната ще е до сдържан.

Дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 25° и 30°. Сутрешните температури ще бъдат сред 7° и 12°, по Черноморието: 14°-18°; тук-там в котловините, където ще е безшумно, ще се образува краткотрайна мъгла.

В сряда през страната ще премине бързо атмосферно разстройване. Над западната половина от страната облачността ще е забележителна, тук-там ще превали и прегърми. Над източната половина ще е най-вече слънчево, там ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър, а в западните региони вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и дневните температури едва ще се намалят.

В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се откри слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югоизток.

В петък и събота ще е най-вече слънчево, в утринните часове тук-там в котловините ще е безшумно и ще има понижена видимост. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, температурите ще се покачват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 28° и 33°.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и на доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. До вечерта студеният атмосферен фронт ще доближи Източна България и там тук-там ще превали и прегърми. Температурите ще се намаляват и към 15 часа ще са в необятен период: от 22°-24° в западните региони до 32°-33° тук-там в Горнотракийската равнина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР